EvyFogyás

Epertorta diétásan

Hozzávalók:

– 20 g eritrit

– 25 g zabpehelyliszt

– 10 g zabkorpa

– 2 tojásfehérje

– csipet vaníliás xillit 

– csipet reszelt citromhéj

– csipet sütőpor

– töltelék: eper, 1 teáskanál vaníliás pudingpor

– bevonat: 1 evőkanál por eritrit, 1 evőkanál kakaópor, 1-2 evőkanál főzőtejszín

A lisztet, korpát, eritritet, sütőport, citromhéjat, xillitet összekeverjük, óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tojásfehérjéket. Körülbelül 25×15 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon, alul felül sütésen 15-20 perc alatt megsütjük.

Az epret egy kevés vízzel feltesszük főni, kis lángon szétfőzzük, majd egy kevés vízzel elkeverve hozzáadjuk a pudingport és még 1-2 percig főzzük kevergetve.

A kakaóport elkeverjük a por eritrittel és óvatosan adagoljuk hozzá a tejszínt, amíg sűrű krémet nem kapunk.

A tortalapot 3 egyforma részre vágjuk (nem vízszintesen), megtöltjük az eperkrémmel, a tetejét pedig a csokikrémmel beborítjuk. Hűtőben lehűtjük.

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!