Hozzávalók:
– 20 g eritrit
– 25 g zabpehelyliszt
– 10 g zabkorpa
– 2 tojásfehérje
– csipet vaníliás xillit
– csipet reszelt citromhéj
– csipet sütőpor
– töltelék: eper, 1 teáskanál vaníliás pudingpor
– bevonat: 1 evőkanál por eritrit, 1 evőkanál kakaópor, 1-2 evőkanál főzőtejszín
A lisztet, korpát, eritritet, sütőport, citromhéjat, xillitet összekeverjük, óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tojásfehérjéket. Körülbelül 25×15 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon, alul felül sütésen 15-20 perc alatt megsütjük.
Az epret egy kevés vízzel feltesszük főni, kis lángon szétfőzzük, majd egy kevés vízzel elkeverve hozzáadjuk a pudingport és még 1-2 percig főzzük kevergetve.
A kakaóport elkeverjük a por eritrittel és óvatosan adagoljuk hozzá a tejszínt, amíg sűrű krémet nem kapunk.
A tortalapot 3 egyforma részre vágjuk (nem vízszintesen), megtöltjük az eperkrémmel, a tetejét pedig a csokikrémmel beborítjuk. Hűtőben lehűtjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: